Siirry sisältöön

Esitykset

 • Poltettujen laivojen satama

  Tule kuulemaan kun merirosvokapteeni Pete Myrskyntuoja kertoo sinulle tarinan, vapaudesta, rakkaudesta ja petoksesta. Nouse laivaan ja lähde kanssamme seilaamaan läpi menneisyyden ja nykyisyyden. Löytyykö onni meriltä vai kenties Millan kievarista?

  Poltettujen laivojen satama on merirosvomusikaali ja oli nähtävillä ensimmäistä kertaa joulukuun Räiskäleissä, mutta nyt näytelmä kuin Petekin on kokenut kovia muutoksen tuulia! Poltetut palaa takaisin näyttämölle suurempana kuin koskaan! Näytelmä sisältää karskia kielenkäyttöä ja viittauksia seksuaaliseen kanssakäymiseen eikä sovi perheen pienemmille. Suositusikäraja K12.

  🔥Esitykset:🔥
  3.5. klo 18-19 ja klo 20-21
  5.5. klo 11-12 ja 13-14

  🔥Esityspaikka:🔥
  Kulttuuriareena 44 (Kauppakatu 44, 70110 Kuopio)

  🔥Liput:🔥
  15€ peruslippu
  10€ opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, varusmiehet ja alle 16v
  8€/hlö yli 10 hengen ryhmille ja Kuopion 4h jäsenille

  Lippuvaraukset kuopionylioppilasteatteri@gmail.com

  Tapahtumasivu Facebookissa

  Esitys nähdään myös Ylioppilasteatterifestivaaleilla Vaasassa 13.4. klo 11.30, varaa lippusi Kide appistä: https://kide.app/events/c73ee73b-1b09-4ccc-9e43-89d1b833d4f7

  Hahmoesittelyt:

  Pete Myrskyntuoja, merirosvolaiva Maryn uljas kapteeni. Hurjin merirosvo mitä merellä on koskaan nähty… Tai näin hän ainakin itse ajattelee sekä toivoo muiden ajattelevan. Pete havittelee rahaa, mainetta ja kunniaa. Niitä jahdatessaan hän on seilannut merellä miehistönsä kanssa jo vuosia ja on saanut kaiken mitä ikinä on voinut kuvitella. Tai no, ehkä ei ihan kaikkea…

  Näyttelijä: Kaapo Kurki

  Isabella on utelias — joskin epävarmuuteen taipuvainen — nuori naisenalku ja Millan ainoa tytär. Äitinsä tavoin hän työskentelee ohikulkusataman kievarissa; auttaa tätä sen pidossa ja koittaa omaksua hänen varmoja otteitaan. Elämä on tasaisen hyvää, eikä tulevaisuuskaan tuota liiemmin päänvaivaa. Eipä taida olla myrskyä, joka tätä tyventä voisi horjuttaa!

  Näyttelijä: Outi Keränen

  Kohtalo on keinuttanut Kaken kadulle asumaan, eikä hänen elämässään tunnu näkyvän enään mitään muuta valon pilkettä kuin vain kapakan himmeät lyhdyt. Kuitenkin hän sattuu törmäämään monen vuoden takaiseen tuttuunsa Pete Myrskyntuojaan, joka nostaa hänet takaisin jaloilleen.

  Näyttelijä: Janne Heikkinen

  Kievarin Milla pyörittää ohikulkusataman kievaria ja sen asiakkaita varmoin ottein, samalla koulien kaunista tytärtään Isabellaa jatkajakseen. Hän on kuullut sataman kaikki tarinat ja tietää sen synkimmät salaisuudet.

  Näyttelijä: Roosa Partanen

  Pekka, tuo ryöstelyä ja rikkauksia rakastava merirosvo. Pekalla on aina lokikirja matkassaan, johon hän kirjaa ryöstösuunnitelmia. Pekka on Pete Myrskyntuojan luotetuin miehistön jäsen ja uskollinen perämies, joka pitää muun miehistön kuosissa silloin kun Pete ei ole paikalla.

  Näyttelijä: Riina Öyttenmaa

  Miehistön Rami on juro, mutta hänen mielenkiintonsa herää kun luvassa on rikkauksia. Tämän takia hän alunperin värväytyikin Peten laivastoon.

  Näyttelijä: Nea Hummelholm

  Roope on Peten miehistön tuorein jäsen ja innokas osoittamaan taituruutensa merirosvoilussa. Tosin toistaiseksi hänen kykyjään käytetään vain kannen luuttuamisessa ja pyykin ripustamisessa. Tästä se ura urkenee!

  Näyttelijä: Nella Salmi

  Jaakko Jalli saattaa vaikuttaa viekkaalta ja älykkäältä, mutta noiden väsyneiden silmien takana ei liiku yhtäkään kokonaista ajatusta. Hän vain reagoi asioihin. Milloin täytyy huutaa, hän huutaa. Milloin täytyy olla turpa kiinni, hän on melkein turpa kiinni.

  Näyttelijä: Mikko Tuikkanen

  Ahti on virkaintoinen nuori poliisi. Hänen isänsä toimii poliisimestarina ja jo lapsena Ahti päätti seurata isänsä jalanjäljissä. Hän tahtoo tehdä isäänsä vaikutuksen, mutta on valitettavan altis houkutuksille...

  Näyttelijä: Nea Hummelholm

  Hilma ja Taavi, tavernan vakioasiakaskuntaa. Hilmalta puuttuu hampaita, muttei huumoria. Parhaimmat päivänsä nähnyt diiva kietoo kapakan karhut pikkusormensa ympärille, vaikka saakin toisinaan turpaan. Mutta sehän on vain jännittävää(!?)

  Näyttelijä: Nella Salmi

  Taavi, paremmin tunnettu nimellä Tillintallin on kievarin kuuluisa maskotti, sillä hän viettää kaiket aikaa kievarissa juomassa. Mistä hän saa rahaa juopotteluun? Onko hän merimies, kalastaja, kerjääjä vai mursu valepuvussa? Kukaan ei tiedä. Mikä tiedetään varmaksi on se, että hän on humalassa.

  Näyttelijä: Mikko Tuikkanen

  Sataman bardi kuuluu kievarin kalustoon. Epäselvää on, onko ihmisjukeboxilla silmälappu syntyjään, vai hankittuna ominaisuutena, vaan harvapa tuota kai haluaisikaan tietää. Onneksi lierihatun alta sitä harvoen tarvijaa kenkään kahhellakkaan, saati, Ahti vieköön, sitä toistakaansaa!

  Näyttelijä: Aapo Halme

  Tuotanto:

  Käsikirjoitus: Ville Kumpulainen ja työryhmä (Outi Keränen, Nella Salmi, Mikko Tuikkanen)

  Ohjaus: Aapo Halme, työryhmä

  Sosiaalinen media: Roosa Partanen 

  Kuvat ja grafiikka: RoosaPhotos, Roosa Partanen 

  Lavastus: Outi Keränen, Riina Öyttenmaa 

  Puvustus: Riina Öyttenmaa, Katarina Kiskonen

  Valosuunnittelu: Eero Kejonen

  Maskeeraus: Nea Hummelholm

  Ääniraita: Nella Salmi

  Äänisuunnittelu ja kitara: Aapo Halme

 • Nalle ja taikavarpu

  On kevät ja Nallen tekee mieli muhkeita mustikoita. Hän saa onnekseen kartan, joka johdattaa hänet taikavarvun ja sen loputtomien mustikoiden luokse. Seikkailu kutsu siis Nallea ja mukaan lähtevät myös hyvät ystävät. Löytävätkö he taikavarvun ja mitä muuta matkalla odottaa? Se selviää, kun tulet katsomaan. Tervetuloa! Inspiraationa A.A Milnen Nalle Puh -hahmot.

  Liput: 6/4 e
  MobilePay ja käteinen.

  Lippuvaraukset: kuopionylioppilasteatteri [ät-merkki] gmail [piste] com

  Esitykset:
  Kulttuuriareena 44
  pe 26.4. klo 19
  la 4.5. klo 12 ja 15
  Kuopion Steinerkoulu
  ke 8.5. klo 19

Menneet esitykset

Vanhempaa historian havinaa / dokumentoimatta jääneitä

2011 syksy Kärpästen perhe, vierailuesitys KYT:n näyttämöllä, ohjaus Tarja Ruippo
2003 joulushow ohjaus Lari Kotilainen
2002 joulushow ohjaus Silja Kartimo
2002 kevät Välimailla ohjaus Raunamaija Lukkari-Sutinen
2002 kevät Maratontanssit ohjaus Vesa-Petteri Asikainen
2001 joulushow Salatut Eläimet ohjaus Paula Vesala
2001 kevät Macbeth ohjaus Aksu Piippo
2000 joulushow Kaappihomo
2000 kevät Rauta-aika ohjaus Tiina Voutilainen
2000 kevät Loppiaisaatto ohjaus Riikka Aurasmaa
1999 syksy Ja ilta oli rauhaisa ohjaus Jari Mäntyvaara
1999 kevät Jääkuvia ohjaus Katja Aho

Muuta kuollutta ja kuopattua

Improklubi Tykkääjät 2016-2019

Eija Selinan loppuvuodesta 2016 aloittama Kuopion ylioppilasteatterin alla toimiva improalajaosto, jonka hautajaisia juhlistettiin tammikuussa 2019. Improvisaatioteatteriharjoituksia järjestettiin itseorganisoituvasti vaihtelevin kokoonpanoin noin viikoittain, avoimia harjoituksia pidettiin ravintola Introssa ja jäsenistö myös keikkaili.

Tarinateatteri 2002-2006

KYTin tarinateatteriryhmän perusti Kaisa Markkanen ja ryhmä on toimi vuosina 2002-2006. Tarinateatteri (playback theatre) on yhteisöteatterimuoto, jossa jaetaan tosielämän kokemuksia, tarinoita. Tarinateatterin keinoina ovat spontaani improvisaatio, tarinoita kiteyttävät lyhyttekniikat ja tilanteesta syntyvä musisointi.

Syksystä 2003 lähtien ryhmää veti tarinateatteriohjaaja Pekka Peura. Ryhmään kuului kymmenisen henkeä ja se kokoontui parin viikon välein. Tarinateatteritapaamiset alkavat kuulumisten ja tunnelmien vaihtamisella alkupiirissä. Lämmittelyharjoitusten jälkeen on toteutettu ryhmäläisten omia kertomuksia, harjoiteltu tekemisen tekniikkaa ja opeteltu keskinäistä luottamusta.