Siirry sisältöön

Poltettujen laivojen satama

Tule kuulemaan kun merirosvokapteeni Pete Myrskyntuoja kertoo sinulle tarinan, vapaudesta, rakkaudesta ja petoksesta. Nouse laivaan ja lähde kanssamme seilaamaan läpi menneisyyden ja nykyisyyden. Löytyykö onni meriltä vai kenties Millan kievarista?

Poltettujen laivojen satama on merirosvomusikaali ja oli nähtävillä ensimmäistä kertaa joulukuun Räiskäleissä, mutta nyt näytelmä kuin Petekin on kokenut kovia muutoksen tuulia! Poltetut palaa takaisin näyttämölle suurempana kuin koskaan! Näytelmä sisältää karskia kielenkäyttöä ja viittauksia seksuaaliseen kanssakäymiseen eikä sovi perheen pienemmille. Suositusikäraja K12.

🔥Esitykset:🔥
3.5. klo 18-19 ja klo 20-21
5.5. klo 11-12 ja 13-14

🔥Esityspaikka:🔥
Kulttuuriareena 44 (Kauppakatu 44, 70110 Kuopio)

🔥Liput:🔥
15€ peruslippu
10€ opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, varusmiehet ja alle 16v
8€/hlö yli 10 hengen ryhmille ja Kuopion 4h jäsenille

Lippuvaraukset kuopionylioppilasteatteri@gmail.com

Tapahtumasivu Facebookissa

Esitys nähdään myös Ylioppilasteatterifestivaaleilla Vaasassa 13.4. klo 11.30, varaa lippusi Kide appistä: https://kide.app/events/c73ee73b-1b09-4ccc-9e43-89d1b833d4f7

Hahmoesittelyt:

Pete Myrskyntuoja, merirosvolaiva Maryn uljas kapteeni. Hurjin merirosvo mitä merellä on koskaan nähty… Tai näin hän ainakin itse ajattelee sekä toivoo muiden ajattelevan. Pete havittelee rahaa, mainetta ja kunniaa. Niitä jahdatessaan hän on seilannut merellä miehistönsä kanssa jo vuosia ja on saanut kaiken mitä ikinä on voinut kuvitella. Tai no, ehkä ei ihan kaikkea…

Näyttelijä: Kaapo Kurki

Isabella on utelias — joskin epävarmuuteen taipuvainen — nuori naisenalku ja Millan ainoa tytär. Äitinsä tavoin hän työskentelee ohikulkusataman kievarissa; auttaa tätä sen pidossa ja koittaa omaksua hänen varmoja otteitaan. Elämä on tasaisen hyvää, eikä tulevaisuuskaan tuota liiemmin päänvaivaa. Eipä taida olla myrskyä, joka tätä tyventä voisi horjuttaa!

Näyttelijä: Outi Keränen

Kohtalo on keinuttanut Kaken kadulle asumaan, eikä hänen elämässään tunnu näkyvän enään mitään muuta valon pilkettä kuin vain kapakan himmeät lyhdyt. Kuitenkin hän sattuu törmäämään monen vuoden takaiseen tuttuunsa Pete Myrskyntuojaan, joka nostaa hänet takaisin jaloilleen.

Näyttelijä: Janne Heikkinen

Kievarin Milla pyörittää ohikulkusataman kievaria ja sen asiakkaita varmoin ottein, samalla koulien kaunista tytärtään Isabellaa jatkajakseen. Hän on kuullut sataman kaikki tarinat ja tietää sen synkimmät salaisuudet.

Näyttelijä: Roosa Partanen

Pekka, tuo ryöstelyä ja rikkauksia rakastava merirosvo. Pekalla on aina lokikirja matkassaan, johon hän kirjaa ryöstösuunnitelmia. Pekka on Pete Myrskyntuojan luotetuin miehistön jäsen ja uskollinen perämies, joka pitää muun miehistön kuosissa silloin kun Pete ei ole paikalla.

Näyttelijä: Riina Öyttenmaa

Miehistön Rami on juro, mutta hänen mielenkiintonsa herää kun luvassa on rikkauksia. Tämän takia hän alunperin värväytyikin Peten laivastoon.

Näyttelijä: Nea Hummelholm

Roope on Peten miehistön tuorein jäsen ja innokas osoittamaan taituruutensa merirosvoilussa. Tosin toistaiseksi hänen kykyjään käytetään vain kannen luuttuamisessa ja pyykin ripustamisessa. Tästä se ura urkenee!

Näyttelijä: Nella Salmi

Jaakko Jalli saattaa vaikuttaa viekkaalta ja älykkäältä, mutta noiden väsyneiden silmien takana ei liiku yhtäkään kokonaista ajatusta. Hän vain reagoi asioihin. Milloin täytyy huutaa, hän huutaa. Milloin täytyy olla turpa kiinni, hän on melkein turpa kiinni.

Näyttelijä: Mikko Tuikkanen

Ahti on virkaintoinen nuori poliisi. Hänen isänsä toimii poliisimestarina ja jo lapsena Ahti päätti seurata isänsä jalanjäljissä. Hän tahtoo tehdä isäänsä vaikutuksen, mutta on valitettavan altis houkutuksille...

Näyttelijä: Nea Hummelholm

Hilma ja Taavi, tavernan vakioasiakaskuntaa. Hilmalta puuttuu hampaita, muttei huumoria. Parhaimmat päivänsä nähnyt diiva kietoo kapakan karhut pikkusormensa ympärille, vaikka saakin toisinaan turpaan. Mutta sehän on vain jännittävää(!?)

Näyttelijä: Nella Salmi

Taavi, paremmin tunnettu nimellä Tillintallin on kievarin kuuluisa maskotti, sillä hän viettää kaiket aikaa kievarissa juomassa. Mistä hän saa rahaa juopotteluun? Onko hän merimies, kalastaja, kerjääjä vai mursu valepuvussa? Kukaan ei tiedä. Mikä tiedetään varmaksi on se, että hän on humalassa.

Näyttelijä: Mikko Tuikkanen

Sataman bardi kuuluu kievarin kalustoon. Epäselvää on, onko ihmisjukeboxilla silmälappu syntyjään, vai hankittuna ominaisuutena, vaan harvapa tuota kai haluaisikaan tietää. Onneksi lierihatun alta sitä harvoen tarvijaa kenkään kahhellakkaan, saati, Ahti vieköön, sitä toistakaansaa!

Näyttelijä: Aapo Halme

Tuotanto:

Käsikirjoitus: Ville Kumpulainen ja työryhmä (Outi Keränen, Nella Salmi, Mikko Tuikkanen)

Ohjaus: Aapo Halme, työryhmä

Sosiaalinen media: Roosa Partanen 

Kuvat ja grafiikka: RoosaPhotos, Roosa Partanen 

Lavastus: Outi Keränen, Riina Öyttenmaa 

Puvustus: Riina Öyttenmaa, Katarina Kiskonen

Valosuunnittelu: Eero Kejonen

Maskeeraus: Nea Hummelholm

Ääniraita: Nella Salmi

Äänisuunnittelu ja kitara: Aapo Halme

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *