Siirry sisältöön

Porukalla luovuttamassa!

KYTin veriryhmä luovuttaa yhdessä verta jo toisen kerran ja pitää yllä hyväksi muodostunutta perinnettä. Luovutus ennen ensi-iltaa.

Tänä vuonna KYT sai vuoden teatteriteko palkinnon tempauksesta, jossa haastettiin muitakin ylioppilasteattereita luovuttamaan verta ja muodostamaan oma veriryhmä. KYTin yhteinen veriryhmä on nimellä Kuopion ylioppilasteatteri, ei yllätyksiä siellä. 

Kuvassa luovuttamaan menossa Emmi, Miska ja Olga. Ville on mukana tunnelmassa ja luovuttaa myöhemmin KYTin veriryhmän ”piikkiin”. Siihen kyttiläiset saavat käydä luovuttamassa omalla vapaa-ajallaankin. 

Verenluovutus perinne on jo vuoden verran ollut tarkoituksessa ja nyt kun kyttiläiset käyvät luovuttamassa verta ennen Räiskäleet II ensi-iltaa se todella sementoituu perinteeksi. Toisen kerran tarkoitus on luovuttaa ryhmässä ennen kevään produktion ensi-iltaa. Ja allekirjoittaneen seuraava kerta olisikin sitten 24.2. ensi vuoden puolella, joten hyvin ehtii. 

Kuopiossa verenluovutuspiste on tällä hetkellä Sektorissa ma-ti klo 11-18 ja pe 10-17. Voit testata sovitko luovuttajaksi netistä  www.sovinkoluovuttajaksi.fi 

Draamaa ja yllättäviä käänteitä ei KYTin verenluovutuksesta tällä kertaa uupunut. 

Ennen kuin luovutus ehti kunnolla alkaakaan koettiin jännityksen hetkiä, kun Olga pyörtyi. Pyörtyminen saatiin kuitenkin nopeasti hoidettua, kiitos nopeasti toimivien työntekijöiden. He todellakin ovat siellä pitämässä huolta sinusta! Jopa siinäkin määrin, että Olga sai porttikiellon kaikkiin Suomen luovutuspaikkoihin, ettei oma terveys ole vaarassa. Mutta ei onneksi tapahtunut mitään muuta sen pahempaa. Selvittiin säikähdyksellä ja kipeillä verisuonilla. 

Luovuttajat sitten lähtivät itse kukin valumaan kohti kotia omaan tahtiin, kun KYTille oltiin jo suunnittelemassa uutta neulontakerhoa sekä muita uusia tuulia. Ja ikuiset opiskelijat houkuttelivat ikuiseen opiskeluun. 

Onnellinen veriryhmän perustaja siirtyi kokonaan johtohommiin.

KYT on ollut luovutushommissa jo aiemminkin. KYT osallistui vuonna 2008 Veripalvelun Verihaasteeseen ja pääsi valtakunnalliseen Top10:iin. Ryhmän nimi oli "Avohaavaa ja vereslihaa!" Nimen alkuperästä ei muistelijalla ole tietoa, mutta varmaan jostain yhtä dramaattisesta luovuttamisesta oli kyse kuin tälläkin kertaa.

KYT haastoi silloin mukaan myös kaikki SYTY-teatterit, Tanssiteatteri Minimin sekä ylioppilaskunnan. Nähtävästi ainakin Turussa ovat jatkaneet mukavasti luovuttamista, Kyttyröiden Facebookissa kerrotaan. 

Että uudemman kerran olemme haastamassa SYTY-teattereita verenluovuttamiseen. Jokainen luovuttaja on tärkeä. Ja yrittäminenkin on arvokasta! 

KYTin veriryhmä luovuttaa verta ja toisen kerran ja pitää yllä hyväksi muodostunutta perinnettä.
Kuopion verenluovutuspiste on auki ma-ti 11-18, pe 10-17. Tarkista lähin luovutuspiste ja aukioloajat www.veripalvelu.fi 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *