In English

Quguu jst? (ja sillä tavalla)


Quguu jst? (ja sillä tavalla)

Kuopion ylioppilasteatteri juhlii 35-vuotista taivaltaan taiteen tiellä 24. -25.11. Sotkulla. Lasse Forsgren on ohjannut KYTin juhlaesityksen Quguu jst? (ja sillä tavalla), jossa esiintyjät kertovat ja ruumiillistavat kollektiivisesti synnyttämiään, Kuopioon sijoittuvia fantastisia tarinoita. Esityksen ensi-ilta on lauantaina 24.11. klo 18.00 ja seuraavana päivänä 25.11. on vielä kaksi esitystä: klo 15.00 ja klo 18.00. Juhlaviikonloppuun sisältyy lisäksi valokuvien, videokoosteiden ym. vauhdittamaa oheisohjelmaa.

Quguu jst? (ja sillä tavalla) -esityksen kieltämättä erikoisen nimen syntyprosessi heijastelee kollektiivisesti luodun näyttämöteoksen tekotapaa. Nimen luominen aloitettiin tyhjästä ja työryhmän jäsenet lisäsivät vuoronperään yhden kirjaimen siten syntyvään esityksen nimeen. Niin ikään ryhmässä kehitettyjä tarinoita voisi kuvailla myös vaikkapa tapauksiksi, henkilökuviksi tai muisteluiksi. Esityksen henkilöt ja tapahtumat sijoittuvat tai linkittyvät Kuopioon. Sotkulla päästään tutustumaan esimerkiksi soitinlaukkuihin kätkeytyvään salamatkustajaan, lastensatuja aikuisille kirjoittavaan älykkääseen ja hurmaavaan brittiin ja vessanpönttöjen veden kiertosuuntaa selvittävään tutkijaan.

Ohjaaja Lasse Forsgrenin syksyllä vetämillä avoimilla viikonloppukursseilla tärkeässä osassa olivat yhteisen ja yksilöllisen kuvittelukyvyn herättely ja harjoittaminen sekä erilaiset improvisaatioharjoitteet. Näiden kurssien antia on esityksen harjoitusprosessissa kerrattu ja laajennettu. Esittämisen tapa pohjautuu jutun- ja tarinankerrontaan.Produktion ohjaus: Lasse Forsgren
Tuottaja: Teija Tossavainen

ENSI-ILTA

Esitysajat:
 

kello  


Liput /e
Esityksen kesto n. 0h
Esityspaikat:
Sotku, Suokatu 42
Lippuvaraukseen
Lisäinfo kyt-puhelimesta: 044-5768416


Quguu jst? (ja sillä tavalla)